Motorcar

WROOM WROOM

Brixen april - 20 - 2010

Har du lidt for mange klip i kørekortet, benzin i blodet og drømmer du dig ofte hen hvor fartkameraer, cykellister og gamle damer er en saga blot? Så er det bare at melde dig til en trackday nær dig. Her kan du nemlig give al den pedal du vil, i sikker afstand fra fartgrænser, ubetinget vigepligt og alle de andre trafikkanter.
At få lov at give fuld gas ned af langsiden, tage hårnålesvinget med hvinende dæk, accelerere og bremse for fuld kraft, er noget de fleste med kørekort ind imellem drømmer om. Og du behøver ikke hedde Schumacher for at realisere drømmen. Faktisk er det nok at melde sig til en trackday, noget som flere og flere får øjnene op for. Det kræver blot en styrthjelm og så naturligvis din egen bil. Men om det er en ældre en af slagsen eller den nyeste GTI på EPO, er for så vidt underordnet. Uanset, er det en befrielse at få lov at køre rigtig stærkt, lære at bremse og styre rigtigt. Du lærer en masse om dine egne og din bils grænser. Og en lukket bane er det eneste rigtige sted til denne lektion!

Sæsonen 2010 er netop skudt igang med et arrangement på Padborg Park. Hardcore kørerne havde deres racerbiler ude af garagen for første gang i år. Her snakker vi bl.a. Porsche GT3 RS og Lotus Exige – altså ægte sportsvogne. Pendlerne i deres Skodaer (RS), BMWer og GTIer i alle afskygninger var her også. Det var tydeligt, at alle havde glædet sig til denne årets første trackday. Resterne af sne-vinteren lå stadig som store beskidte snebunker i nogle af svingene. Men asfalten var knastør og solen kiggede frem ind imellem, nok til at holde temperaturen på den rigtige side af 10 grader. Kort sagt, et nærmest perfekt scenarie til at efterprøve vinterens optimeringer i praksis, eller blot få lov at mærke suset ned af langsiden. Kørerne er inddelt i 3 grupper så der er plads til både nybegyndere og de mere erfarne trackday chauffører. “Racerkørerne” fandt hurtigt formen og gik til stålet i venskabelige dueller, mens de nye folk på banen tog den med ro og lærte ideal-linier og bremsepunkter. På en bane handler det nemlig mindst ligeså meget om teknik som hestekræfter – men det finder du hurtigt ud af.

Det var Trackdayklubben der stod som arrangør af årets første event, men bare rolig, det følges op med endnu 7 planlagte trackdays i 2010.
Så det er bare med at melde sig til og gemme den tunge højrefod til du er ude på banen. For når du først har prøvet at køre fuld gas på en bane, er du færdig med at lege Alonso ude i trafikken. Du får en sjov dag med andre biltosser og hurtige biler, og med lidt omtanke og øvelse er du måske den næste Tom K, ihvertfald overfor vennerne.

Kategorier: Film, Trackday

Svar


© 2015 Motorcar